19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Kuře v soli

Název Množství a jednotka
kuře 1 ks
sůl 1 1/2 kg

oběd
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 35 min.
Mamut :-)


Nejjednodušší úprava kuřete.



Postup
Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg soli, posadíme na ni kuře, přikryjeme a pečeme doměkka na 180° hodinu a půl - 2 hod. Čtvrt hodiny před dopečením pekáč odkryjeme, aby zezlátla kůrčička.


Další fotografie
 


RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

RECEPTY

Tzatziki

Postup: Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...